Het grote E3 2018-overzicht met FAQ en livestreams

Electronic Entertainment Expo 2018

Wat is de Electronic Entertainment Expo (E3 2018) eigenlijk?

Voor de nieuwelingen onder is het handig om te weten wat de E3 natuurlijk is. Het betreft niets anders dan ’s werelds grootste, jaarlijkse gamebeurs in het zonnige Los Angeles. Tientallen ontwikkelaars en uitgevers komen samen om de laatste games en technologie te presenteren. Dit gebeurt veelal op een gigantisch podium met, soms letterlijk, het nodige vuurwerk.

Vanuit het comfort van je bureaustoel is het mogelijk om de presentaties live bij te wonen via diverse streams. Sony en Microsoft zijn bijvoorbeeld via Twitch of soortgelijke platformen mee te maken, terwijl Nintendo haar zogeheten “Nintendo Direct” heeft. Op deze wijze is het dus mogelijk om het laatste geweld binnen de game-industrie voor het eerst te zien. Spannender kan het niet worden!

Wanneer vindt de E3 plaats?

De beurs zal plaatsvinden van 12 t/m 14 juni. Dit zijn de dagen waarop publiek aan de slag mag gaan met games op de beursvloer. Presentaties van de uitgevers en ontwikkelaars worden gestreamd op diverse tijdstippen tijdens en rondom de genoemde dagen.

Wanneer zijn de livestreams te bekijken?

Van alle bedrijven hebben we als eerste te maken met “de grote drie” en dat zijn natuurlijk Microsoft, Sony en Nintendo. Van deze industrieveteranen zijn de grootste aankondigingen te verwachten.

Vervolgens komen we uit bij een zeer relevante livestream; de PC Gaming Show. Deze presentatie brengt ons het laatste nieuws op het gebied van pc-games en hardware. Daarnaast zijn er vaak interviews met bekende ontwikkelaars en wordt er gediscussieerd over de laatste ontwikkelingen binnen de pc-industrie.

Vervolgens hebben we natuurlijk nog een bundel grote uitgevers, die allemaal hun games wensen te tonen.

Waar zijn de livestreams te vinden?

Over het algemeen kan je terecht op de officiële websites van de bedrijven. Door te klikken op de namen hierboven kom je automatisch terecht bij de desbetreffende pagina’s. Als alternatief kun je vaak terecht op Twitch, YouTube en soortgelijke websites.

Wij wensen je in ieder geval alvast heel veel plezier met kijken. Mocht je nou niet in staat zijn om de presentaties live mee te maken, dan zijn er geen zorgen. TechGaming zal je up-to-date houden met de belangrijkste nieuwtjes!

Author: Jonah Knulst

Kennis delen van games en game-gerelateerde hardware is wat er op mijn hart ligt. Door me urenlang te verdiepen in de industrie breng ik met enthousiasme de lezer op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Nog meer leesvoer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt geheim gehouden.