GTA VI-release in 2019 ontkracht door Rockstar naar aanleiding van hoax

Gamenieuws

Het internet was gisteren even in rep en roer naar aanleiding van een hoax omtrent GTA VI. Een gebruiker op het supportforum van Rockstar Games deelde namelijk een foto van de zogenaamde aankondiging hiervan in GTA V. Dit in de vorm van een simpel bericht dat afkomstig zou zijn van Rockstar, bewerende dat de game in 2019 uit zal komen.

Niets meer dan een mod

Helaas blijkt dit niet het geval te zijn, want een moderator wist dit gisteravond te ontkrachten met een officieel bericht. Uiteindelijk bleek de oorzaak een mod te zijn die pc, PlayStation 3 en Xbox 360-gebruikers in de maling nam. Vanwege het uitblijven van mod-ondersteuning op de PlayStation 4 en Xbox One zagen gebruikers daarvan het bericht niet.

This is a hoax made with the use of mods, and not an official message or statement from Rockstar Games.

Het mag logisch zijn dat Rockstar ons nog niet verblijd met een GTA VI. Het bedrijf deed begin juni nog Red Dead Redemption 2 onthullen en daar mag de focus dus voorlopig op liggen. Dit vergroot ook de kans het zesde deel van GTA pas met de volgende generatie consoles arriveert. Wellicht dat we rond 2021 meer te weten gaan komen, wanneer Sony haar PlayStation 5 wenst te onthullen.

Hieronder is de foto van de boosdoenende mod nog te zien.

GTA VI

Bron: Rockstar Games

Nog meer leesvoer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt geheim gehouden.