Nintendo verhelpt connectiviteitsproblemen Joy-Con-controllers

Nintendo Switch

Foto: Nintendo

Bij de lancering van de Nintendo Switch ontdekten gebruikers problemen met de bijgeleverde Joy-Con-controllers. Met name de linkercontroller kon frequent de verbinding met de console verliezen, resulterende in onder andere input lag. Eigenaren hebben hun controllers kunnen terugsturen naar Nintendo en inmiddels zijn er partijen die weer in het bezit zijn van gerepareerde varianten.

De oplossing

Eén van die partijen is CNET Australië, die zo vrij is geweest om hun linkercontroller open te maken. De oplossing die toegepast is door Nintendo? Een speciaal stuk schuim dat volgens CNET voor verbeterde isolatie zorgt. Op deze manier hebben storingszenders van buitenaf minder invloed en dusver is het resultaat positief.

Hieronder is een vergelijking te vinden, afkomstig van CNET, waarbij de toepassing van schuim rechts onderin te zien is.

Joy-Con (origineel)

Joy-Con (gerepareerd)

Voor een verdere vergelijking schafte CNET vervolgens een nieuwe controller aan in de winkel. Deze was niet voorzien van schuim, maar had ondanks dat geen connectiviteitsproblemen. Dit zou kunnen betekenen dat Nintendo inmiddels verbeterde varianten van de Joy-Con-controllers aan het produceren is.

Bron: Nintendo Everything

Nog meer leesvoer
Reacties
Laden...