Overwatch is momenteel gebalanceerd, aldus Jeff Kaplan

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Afbeelding: Blizzard

Liefhebbers van Overwatch kunnen inmiddels aan de slag met Doomfist in de Public Test Realm (PTR). De introductie hiervan wekt ook de nodige discussies op, waaronder omtrent het aantal updates dat Overwatch ontvangt. Sommige gebruikers hebben hun ontevredenheid uitgedrukt met de lage frequentie daarvan. Dit zou volgens spelers ook een nadelig effect hebben op de balans van de game.

Hierop moest Jeff Kaplan, game director van Overwatch, een uitgebreid antwoord op kwijt en heeft zodoende een flinke “blue post” achter gelaten op het forum. In zijn reactie, die te lezen is op Battle.net, haalt hij aan dat het strikt zijn mening is. Dit benadrukt hij dan ook met het volgende, wetende dat het wel als “officieel” wordt gezien:

So I know this will become the “official” response on the subject but I am really offering this from a very strong personal viewpoint first and foremost.

Vervolgens haalt de beste man als eerste de balans aan en deelt, wat hij acht als controversieel, zijn mening dat Overwatch in de huidige staat gebalanceerd is. Hij weidt uit dat dat er momenteel geen enkele held is die de balans verstoort. Wel benadrukt Kaplan dat dit niet betekent dat er geen problemen zijn met sommige personages. De recentelijke balansverandering voor Roadhog haalt hij als voorbeeld aan.

Na de onderbouwing van zijn eerste statement wordt de “meta” aangehaald en de vraag van spelers om deze te veranderen. Kaplan maakt duidelijk dat hij het verbeteren van helden alleen nodig acht als er een balansprobleem is. Niet om personages meer gekozen te laten worden, zodat deze onderdeel worden van de huidige meta. Op een dergelijk moment gebeurt dat dan om de verkeerde redenen, met nadelige gevolgen voor de balans van dien.

Het is in ieder geval duidelijk dat de game director zeer passioneel is en voorzichtig om gaat met zijn game. Voor de volledige reactie kun je natuurlijk terecht op het eerder genoemde forum van Battle.net

Bron: Battle.net

Nog meer leesvoer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt geheim gehouden.