ASUS onthult ROG Thor-voedingen; 850W en 1200W-varianten

Pc, hardware

ASUS staat al jarenlang bekend om haar moederborden, videokaarten, laptops, randapparatuur en overige vormen van hardware. Één van de weinige segmenten waarin het bedrijf nog niet actief was, mag voedingen zijn. Daar is nu verandering in gekomen, want ASUS heeft de ROG Thor-voedingenreeks onthuld. Deze lanceert met twee varianten; 850W en 1200W. Het mag dus duidelijk zijn dat ASUS mikt op het high-end segment.

ASUS ROG Thor 850W en 1200W

Naast het hoge wattage hebben de ROG Thor-voedingen een paar belangrijke kenmerken. Zo maakt de fabrikant gebruik van haar eigen ROG-heatsinks en een stofbestendige, IP5X-gecertificeerde Wing-blade-fan. Hiermee belooft men een stille en langdurige werking van de voedingen. Uiteraard zijn ze nog voorzien van een 80+ Platinum-certificatie met kwalitatieve componenten.

Daarnaast kan ASUS niet uitblijven met RGB-verlichting, die bestuurd kan worden met Aura Sync-geschikte ROG-moederborden. Als laatste verrassing zijn de voedingen voorzien van een OLED-scherm om de real-time stroomconsumptie te monitoren. Binnen de consumentenmarkt mag het de eerste keer zijn dat deze technologie toegepast wordt; een leuke toevoeging dus.

Releasedatum en prijs

Aan het einde van deze maand kunnen we de ROG Thor-voedingen in de webshops en winkels verwachten. Zo zal de 850W-versie een prijskaartje van 229,- euro krijgen en de 1200W-variant een prijskaartje van 349,- euro. Dit ligt zeker boven het gemiddelde voor de respectievelijke wattages, maar de featureset maakt dit ongetwijfeld goed.

Bron: ASUS

Nog meer leesvoer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt geheim gehouden.