Censuur in Battlefield V het gevolg van AI, aldus DICE

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Tot vorige week konden liefhebbers aan de slag met de (open) bèta van Battlefield V. De nodige hoeveelheid spelers heeft hier gebruik van gemaakt en alle onderdelen van de bèta verkend. Zodoende heeft de community ook het chatfilter getest en daar kwam een onaangename verrassing uit. Woorden zoals “white man” en “DLC” bleken namelijk gecensureerd te worden. Met name de eerste heeft afgelopen week de nodige aandacht vergaard.

Geautomatiseerde censuur

Inmiddels heeft DICE een verklaring afgegeven omtrent deze vorm van censuur. Volgens de ontwikkelaar is dit het gevolg van de AI die men heeft geïmplementeerd voor de chat. Deze software voegt automatisch woorden toe die leiden tot een “giftige” chat. Bij de start van de Battlefield V-bèta had de AI informatie klaar staan van voorgaande EA-games. Op basis daarvan is er dus automatische censuur toegepast.

David Sirland, multiplayer producer bij DICE, deelde deze informatie op Twitter en wist het volgende te zeggen;

Because the system is using a dictionary derived from several EA games based on some sort of AI learning algorithm that has tagged certain combinations of words to be escalators to toxic chat (or similar, I don’t claim to understand how it works in detail) – we will change this.

Gratis DLC

DICE gaat dus veranderingen aanbrengen in de AI om verkeerde censuur tegen te gaan. Een interessante opvatting hierbij is dat de bespreking van downloadable content dus kan leiden tot een giftige omgeving. Nou is het gebruik van de season pass in het verleden een controversieel onderwerp geweest, dus daar zit zeker wat logica achter.

Gelukkig heeft Electronic Arts rekening gehouden hiermee, want Battlefield V maakt geen gebruik van de season pass. In plaats daarvan zal de game na de lancering, die op 20 november plaatsvindt, gratis DLC ontvangen. Het betreft dan nieuwe mappen, modi en wapens. Voor de liefhebbers is er hooguit wat cosmetica te verkrijgen dat geen invloed op de gameplay zal hebben.

Bron: Twitter

Nog meer leesvoer
2 Reacties
  1. PingWing zegt:

    Ik kan me niet voorstellen dat: “White man” ooit, ergens als ongepast aangezien wordt, terwijl: “black piece of waste” dat niet wordt.
    Aan de andere kant, A.I. is vaak even dom als de ontwikkelaar die het gebouwd heeft – E.A. kennende is die development ge-outsourced naar India.

    1. Jonah Knulst zegt:

      Sowieso acht ik de implementatie van een AI voor chatbeheer niet als een ideale oplossing. Het internet heeft meerdere chatbots bijvoorbeeld gebroken door vloeken of slecht gedrag aan te leren. Zo kan een AI achter een chatfilter ook makkelijk gemanipuleerd worden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt geheim gehouden.