Video: DOOM Eternal – Official Gameplay Reveal

Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One

Eerder deze week wisten we de onthullingsdatum te delen van de eerste Doom Eternal-gameplay en vandaag mag die dag zijn. Zodoende is het jaarlijkse QuakeCon van start gegaan en heeft id Software haar belofte van een onthulling waargemaakt. In dit geval met een presentatie van ongeveer 25 minuten die barstensvol zit met bloederige onthoofdingen, demonische activiteit en meer.

Tussen de gameplay door vertelt de ontwikkelaar hoe Doom Eternal groter en actievoller is dan zijn voorganger. Dit is niet alleen te zien in de hoeveelheid verschillende vijanden, maar ook in het detail en de grootte van de wereld. De gameplay oogt daarnaast nog sneller en zelfs verticaler dan in Doom. De speler heeft in dit vervolg namelijk een ketting die gebruikt wordt om jezelf naar monsters toe te trekken; zelfs als deze zich in de lucht of boven je bevinden.

Al met al oogt Doom Eternal zeer gepolijst, mede dankzij de id Tech 7 engine, die belooft het tienvoudige te leveren in geometrisch detail. Hieronder kun je terecht voor de nodige dosis aan gameplay, maar vergeet niet om eerst even je gordel om te doen.

Bron: Bethesda

Author: Jonah Knulst

Kennis delen van games en game-gerelateerde hardware is wat er op mijn hart ligt. Door me urenlang te verdiepen in de industrie breng ik met enthousiasme de lezer op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Nog meer leesvoer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt geheim gehouden.