Nintendo Switch Online lanceert aan het einde van september

Nintendo Switch

Het is al enige tijd dat Nintendo haar betaalde netwerk wenst te lanceren op de Switch, in de vorm van Nintendo Switch Online. Deze services zal de nodige voordelen met zich meebrengen en logischerwijs maandelijkse kosten. Verder details weet het bedrijf omtrent die zaken nog niet te delen. Gelukkig hebben we vanaf vandaag wel zekerheid als het gaat om een releaseperiode.

Lancering in september

Naar verwachting zal Nintendo Switch Online aan het eind van september beschikbaar komen. Een exacte datum kan Nintendo echter nog niet vaststellen. Voor huidige eigenaren van de Switch betekent dit aan het einde van die maand dat online multiplayer voortaan betaald dient te worden. Overigens zijn hier uitzondering op met free-to-play games zoals Fortnite en Paladins.

In ieder geval mag de prijs best meevallen; zeker ten opzichte van de concurrentie. Voor 3,99 euro krijg je één maand toegang tot de service, voor 7,99 euro betreft het drie maanden en voor 19,99 euro krijg je toegang voor een geheel jaar. Daarnaast is de service niet alleen bedoeld als geldvanger voor het spelen van online games. Er staat natuurlijk ook het nodige tegenover.

Spelers kunnen met de service namelijk hun save-bestanden online bewaren en je krijgt toegang tot een online bibliotheek van NES-games. Dit betreft onder andere Super Mario Bros. 3, The Legend of Zelda en nog veel meer. Voor het eerst zullen we dus een Virtual Console krijgen op de Switch. Zodra we een exacte datum weten, laten we dit natuurlijk weten.

Bron Nintendo

Nog meer leesvoer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt geheim gehouden.