Review: Cooler Master MasterAccessory RGB Hard Gaming Mousepad

Muismat

90%
Een uitstekende muismat.

In het kort

Een kwalitatieve RGB-muismat voor een aantrekkelijke prijs. Dat is wat Cooler Master neer heeft gezet met de MasterAccessory RGB Hard Gaming Mousepad. Het siliconen oppervlak zorgt voor uitstekend prestaties op het gebied van games én productiviteit en dat maakt het een ideale allrounder voor elke RGB-liefhebber.

  • Eindoordeel

+ Siliconen oppervlak is zeer prettig om op te werken en/of gamen.
+ Bouwkwaliteit is uitmuntend te noemen.
+ Formaat is precies goed; zeker voor de prijs.
+ Rubberen pads houden de boel op zijn plek.
+ RGB-verlichting in een muismat. Altijd vet.

- Kleurinstelling wordt niet bewaard bij herstart.
- Graag had ik meer presets voor kleuren en effecten gezien.

Review: Cooler Master MasterAccessory RGB Hard Gaming Mousepad

Links;

Inleiding

De integratie van RGB-verlichting in minder voor de hand liggende producten komt steeds vaker voor. Hoewel we het in muismatten al enige tijd zien, blijft het voor mij een bijzonder iets. Wie had jaren geleden kunnen denken dat er uit een muismat verlichting zou komen? Het product van vandaag, de Cooler Master MasterAccessory RGB Hard Gaming Mousepad, heeft een behoorlijke naam. Wat gelukkig niet behoorlijk mag zijn, is het prijskaartje van dit accessoire.

Vanaf ongeveer 27 euro kan je namelijk deze RGB-muismat op de kop tikken en dat maakt het één van de goedkopere opties. In tegenstelling tot concurrentie binnen het prijssegment biedt de RGB Hard Gaming Mousepad een solide, siliconen oppervlak in plaats van een stoffen variant. Dit resulteert in een soepele ervaring die mij, om het alvast te verklappen, aangenaam deed verrassen. Laten we daarom een blik werpen op deze muismat en waarom deze een aanschaf waard is.

Specificaties

Hieronder treffen we de specificaties aan;

Cooler Master MasterAccessory RGB Hard Gaming Mousepad

Specificaties (Cooler Master MasterAccessory RGB Hard Gaming Mousepad)

De eerste indruk

De specificaties van de RGB Hard Gaming Mousepad zijn op het eerste gezicht niet uitzonderlijk. Met een grootte van 35cm bij 26,5cm is deze van hetzelfde formaat als concurrentie. Wat de muismat zich doet onderscheiden van de rest mag dan het eerder genoemde, siliconen oppervlak zijn. Dit gaat namelijk hand in hand met de overige materialen waarvan het product gemaakt is; aluminium en staal. Oh, en de USB-kabel is nog voorzien van braiding. Het patroon mag duidelijk zijn; Cooler Master focust zich op bouwkwaliteit.

Voor de genoemde prijs van nog geen drie tientjes is dit een toffe zet. Uiteraard komt dit wel met een kanttekening, want in tegenstelling tot duurdere varianten treffen we voor de RGB Hard Gaming Mousepad geen software aan. In plaats daarvan heeft de muismat negen presets voor de RGB-verlichting, waarvan er drie roteren door verschillende kleuren. Hierover bespreken we straks meer wanneer we dieper ingaan op de verlichting. In ieder geval mag het duidelijk zijn wat je te wachten staat bij een potentiële aanschaf.

Uitpakwerk

In het gewoonlijke paarse doosje treffen we de RGB Hard Gaming Mousepad aan en een handleiding. Bij het uitpakken werd de bouwkwaliteit zeer duidelijk; mede dankzij het gewicht en hoe solide de siliconen muismat aanvoelt. De versteviging van de USB-kabel achter een stalen frame kan ik overigens erg waarderen. Indien benodigd kan deze ook losgeschroefd worden.

Aan de achterzijde vinden we rubberen oppervlakken om de muismat op zijn plek te houden. In eerste instantie kan het vijftal onvoldoende ogen om de muismat op zijn plek te houden, maar wanneer we straks kijken naar de praktijkervaring blijkt dit gelukkig niet het geval.

Verlichting

Op het gebied van verlichting is er het een en ander op te merken aan de RGB Hard Gaming Mousepad. Zoals genoemd in de specificaties heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen negen presets. Dit is geen verkeerd aantal, maar het hadden er van mij meer mogen zijn. Standaard heb je namelijk drie modi met een kleurenrotatie en daarnaast zes vaste kleuren.

Laatstgenoemde bestaat dan weer uit rood, paars, blauw, lichtblauw (cyaan), groen en geel. Zelf had ik graag nog wit, oranje en roze of in ieder geval meer kleuren willen zien. Uiteindelijk voldoet de mat wel aan de eisen van de meeste RGB-liefhebbers, denk ik. Er zijn twee bescheiden regenboogmodi en nog een langzaam roterende kleurenmodus.

Gelukkig gaat het besturen dan weer wel makkelijk met de vingerafdruksensor. Deze is zeer responsief en makkelijk in gebruik. Het enige andere nadeel is dat de kleurinstelling na een herstart van je pc niet wordt bewaard. Dit vanwege het gebrek aan software of een programmeerbaar geheugen. Niet het einde van de wereld, maar wel iets om rekening mee te houden.

Hieronder zijn nog enkele voorbeelden te vinden van de kleuren en modi. Alvast veel kijkplezier toegewenst.

[GIF] RGB #1 - RGB Hard Gaming Mousepad

[GIF] RGB #2 - RGB Hard Gaming Mousepad

[GIF] RGB #3 - RGB Hard Gaming Mousepad

[GIF] RGB #4 - RGB Hard Gaming Mousepad

[GIF] RGB #5 - RGB Hard Gaming Mousepad

[GIF] RGB #6 - RGB Hard Gaming Mousepad

Ervaring

Tot op heden had ik altijd gegamed op stoffen of aluminium muismatten. Zo heeft mijn gebruikelijke Swift-RX Large de nodige jaren aan misbruik moeten overleven. Om vervolgens over te stappen naar silicoon, tja, dat was nog even wennen. Zo gleed mijn vertrouwde CM Storm Reaper ineens vele malen sneller over de RGB Hard Gaming Mousepad heen. In eerste instantie moest ik dus worstelen om de controle over mijn muis terug te krijgen.

Gelukkig wist ik hier binnen een uurtje volledig in te slagen en daarmee was mijn hart veroverd. Om de muismat aan de nodige stress te onderwerpen, startte ik een langdurige sessie van Call of Duty: Black Ops 4 op. Wat mij direct opviel, was dat ik dankzij het oppervlak minder uitgebreide bewegingen hoefde te maken om 180 graden te draaien of te reageren op vijanden. Voor mijn gevoel transformeerde mijn gewoonlijke 1400 DPI in 2000+ DPI.

Dit echter zonder de nadelen van een hogere DPI-instelling, want ik voelde dat ik accurater schoten kon plaatsen en tegelijkertijd minder moeite hoefde te doen voor snelle bewegingen. Ook merkte ik tijdens productieve werkzaamheden, zoals fotobewerking, dat ik de muis minder vaak op hoefde te tillen. Dit wederom dankzij de soepele aard van het siliconen oppervlak. Daarnaast heb ik de Swift-RX Large totaal niet gemist, terwijl deze tweemaal zo groot is.

Zodoende ben ik dus aangenaam verrast door de RGB Hard Gaming Mousepad. Naast het oppervlak moest ik echter wel wennen aan de solide rand voor de verlichting. Deze is namelijk niet met een ronding afgewerkt, waardoor ik deze in eerste instantie in mijn pols kon voelen. Nu ik de muismat een halve centimeter van de rand van mijn bureau heb geplaatst, ervaar ik dit probleem niet meer. Tenminste, als het matje tijdens intensieve potjes op zijn plek blijft…

…en gelukkig gebeurt dat ook. Dit terwijl mijn Swift-RX Large vrijwel altijd verplaatste, ondanks de rubberen onderzijde. Kortom, op de ergonomie heb ik geen kritiek uit te oefenen. Wat mij betreft zie ik graag meer RGB-muismatten van Cooler Master met dezelfde siliconen basis. Dit is ook de eerste van zijn soort in het RGB-segment, want de luxere variant van de fabrikant, de MP860, is namelijk van stof en aluminium gemaakt. Ruimte voor uitbreiding mag er dus zijn.

Conclusie

Zodoende heb ik de RGB Hard Gaming Mousepad als een aangename ervaring beleefd. Toegegeven, voor de helft van de prijs zou je een stoffen variant kunnen verkrijgen zonder verlichting, die nota bene tweemaal zo groot is. Maar ja, het gaat niet altijd om het formaat of de prijs. Uiteindelijk draait het om de ervaring die een propere muismat je kan bieden en met de lage weerstand van de RGB Hard Gaming Mousepad is dit een dikke aanrader voor degenen die dat zoeken. Zelfs aan degenen die een stoffen muismat gewend zijn, kan ik het siliconen oppervlak aanbevelen.

Met de prijs betaal je ook voor de bouwkwaliteit en dat straalt de RGB Hard Gaming Mousepad ongetwijfeld uit. Het enige wat ik eigenlijk kan aanmerken, is dat er meer presets mochten zijn voor de RGB-verlichting. Het gebrek aan software is een logische en daarvoor zal je ook terecht moeten bij de MP860 van Cooler Master. In de toekomst mag er van mij een duurdere variant met software-ondersteuning op de markt komen, maar vooralsnog is de huidige versie een heerlijk RGB-matje voor een uitstekende prijs.

Author: Jonah Knulst

Kennis delen van games en game-gerelateerde hardware is wat er op mijn hart ligt. Door me urenlang te verdiepen in de industrie breng ik met enthousiasme de lezer op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Nog meer leesvoer

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt geheim gehouden.